Borneo general correspondence 1884-1885 Vol.67-68 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran am dan politik seperti hal ehwal Brunei; perhubungan antara Sarawak; Brunei dan North Borneo; tuntutan sempadan; penyewaan Putatan kepada British North Borneo Co.; penyewaan daerah Pedas; Gugusan Kepulauan Sulu; memorandum; protokol; persetujuan; laporan kematian; lawatan; surat-surat bantahan; hutang; dll.