Borneo general correspondence 1885 Vol.64-67 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran seperti hal-hal Brunei; termasuklah Brunei di bawah naungan British; anggaran perbelanjaan; hal-ehwal Limbang; hal-ehwal Borneo; pengumuman; perkapalan; perlombongan; persetujuan; surat bantahan; surat rayuan; hal-hal kakitangan seperti urusan cuti, perkahwinan; kenaikan gaji; lawatan; The North Borneo Herald and Official Gazzette;dll.