Borneo general correspondence 1881-1882 Vol.57-58 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal pentadbiran, politik di Borneo; hal-hal kewangan; penghantaran tentera dari Labuan ke North Borneo; akta-akta; memorandum; perlombongan; bendera; taun; lawatan; pembunuhan; penyewaan daerah tertentu; rumah api; surat rayuan; pengumuman; surat-surat bantahan dan aduan; The British North Borneo Company, dll.