Borneo general correspondence 1880-1882 Vol.55-57 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi hal-hal berkaitan Messrs. Dent and Overbeck-penubuhan di Borneo; laporan berkaitan North Borneo dan pelaburannya; hal-hal berkaitan Timur-Laut Borneo; Borneo Charter; Dent Charter; hal-hal North Borneo dan Sulu; pengibaran bendera Dutch di Siboru; laporan berkaitan Papar dan Tampasur; North Borneo Co. Charter; konsul general di Borneo; penyerahan wilayah kepada Rajah Brooke; dll.