Borneo general correspondence 1878-1879 Vol.53-55 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi konsesi Dent-Overbeck; penubuhan koloni British di Borneo; memorandum; hubungan antara China-Jepun; laporan belanjawan 1880 Ducth East India; berkaitan Sungai Siboru; surat perjanjian wilayah dan tanah yang diluluskan oleh Sultan Brunei, dll.