Borneo general correspondence 1866-1869 Vol.33-34 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran; perkhidmatan termasuk gaji; urusan cuti; urusan kewangan buruh Cina;yuran; perkara yang bersangkutan dengan perkahwinan; laporan pembunuhan; surat-surat bantan;'China Steamship and Labuan Coal Co. Ltd., surat pekeliling; laporan megenai serangan dan pertahanan negeri Sarawak; geran tanah; penyelidikan dan pemerhatian terhadap gerhana matahari; dll.