Borneo general correspondence 1863-1865 Vol. 31-32 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti laporan keadaan konsulat di Brunei; pengecualian dari tugas; anggaran; memorandum; laporan Labuan Coal Company; penculikan budak lelaki Sooloo; persetujuan; penyataan mengenai Sarawak; akta-akta; pentadbiran; peta; keadaan ekonomi; laporan pembunuhan; dll.