Borneo general correspondence 1861-1862 Vol.29-30 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti gaji; elaun; penyata pembayaran dari Jabatan angkatan Tentera Laut; berkaitan pentadbiran; keadaan politik; laporan serangan ke atas Muka; ,lawatan; perdagangan; eksport; persetujuan; perbendaharaan; lanun; dll.