Borneo general correspondence 1859-1860 Vol.26-29 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti akta-akta; laporan jenayah; laporan kematian; lawatan; perjanjian; peta-peta; aduan; penerangan situasi Sarawak; tuntutan dari pihak Belanda'; anggaran; ketenteraan; dll.