Borneo general correspondence 1853 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti hal-ehwal Borneo; surat-surat bantahan;'legal opinion'; perletakan jawatan; rekomen untuk mendapat penganugerahan; gaji; hal-hal kewangan; berita kematian; memorandum; dll.