The Sarawak government gazette Kucing 1931-1933 (Bangi : Uninersiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Warta kerajaan mengandungi hal-hal seperti perlantikan; pinjaman; perkahwinan;pentadbiran; keadilan sivil; hal-hal berkaitan orang Islam; berita kematian; pemecatan; hal-hal perceraian ; Jabatan pendidikan; hospital; laporan syarikat; ekonomi; laporan-laporan; dll.