Sarawak government gazette Kucing 1931 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti cuti; perletakan jawatan; kenaikan pangkat; pentadbiran keadilan sivil; perceraian;' export duty'; perintah am; perkhidmatan'subordinate' kerajaan; Jabatan Kesihatan; Pejabat Tanah; Dewan Negeri; kapal menangkap ikan Jepun tenggelam di Pending; hospital bar di Sibu; industri nenas dan minyak kelapa sawit; program lawatan; perkahwinan; perkapalan dll.