Sarawak government gazette Kucing 1930 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Warta kerajaan mengandungi hal-hal seperti perlantikan; cuti; persaraan; berita kematian; perceraian; kenaikan pangkat; laporan kelahiran; matawang;'export duty'; hal-hal berkaitan Jabatan Perhutanan; Jabatan Kesihatan; Dewan Perniagaan Miri; kelab; pendidikan; pinjaman; biasiswa; undang-undang antarabangsa; industri dll.