Sarawak government gazette Kucing 1926-1927 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti Borneo Mission Association; hiburan; kelab-kelab;'Simanggang notes'; akta-akta; perlantikan; perintahan; hutan simpanan; skim perancang bandar; pelatih perubatan; lesen; skel bangunan; kenaikan pangkat; perletakan jawatan; persaraan; laporan-laporan ; tender; deposit tidak dituntut; cukai; yuran; elaun; dll.