Sarawak government gazette Kucing 1903-1908 (London : Public Record Office, 1971)
Warta kerajaan mengandungi pelbagai perkara antaranya perlantikan; mata wang; kastam; cuti; perletakan jawatan; perintah-perintah; tender; deposit yang tidak dituntut; amok; pembunuhan; ekspidisi; laporan bulanan daerah-daerah di Sarawak; iklan; program lawatan; muzium; perpustakaan; keadaan ekonomi; sekolah; hiburan; elaun; dll.