Sarawak government gazette Kucing 1913-1914 (London : Public Record Office, 1971)
Warta kerajaan mengandungi hal-hal seperti perlantikan; cuti; perletakan jawatan; persaraan; perkahwinan; pertunangan; pengumuman; perintah-perintah; perisytiharan; laporan-laporan; kemalangan; pembunuhan; industri kelapa; kelab-kelab; hiburan; rompakan; keadaan di Sarawak; dll.