Federated Malay States misecellaneous (manual of statistics) 1930-1933 (London : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Manual of statistics mengandungi jadual cukai; yuran; tarif; jarak jauh melalui jalan;'manual of statistics'; buku tahunan; pendapatan dan perbelanjaan; talian telegraf dan talifon; statistik; perkhidmatan awam; keretapi; bank simpanan kerajaan; daerah dan pertmbahan penduduk; pendidikan; pertukaran matawang; berat; cuaca; enakmen-enakmen; tanah; lembaga letrik; perhutanan; dll.