Federated Malay States original correspondence Feb-Jun 1947, Feb-Oct 1949 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat mengenai Malaya Nattukottai Chttiars Ass.;'trade unionosm'; hal-hal ekonomi Melayu; hal-hal ugama di Malaya; hal-hal berkaitan pembangunan dan kebajikan tanah jajahan; anggaran belanjawan tahunan; memorandum; jalanraya; getah; kolej teknik; dll.