Federated Malay States original correspondence Apr-Dis 1938, Jan-Dis 1939 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat mengenai undang-undang di Rembau; penubuhan semula Dewan Persekutuan; penyusunan semula Jabatan Pengangkutan; berkaitan Tengku Klana dari Selangor; gaji; enakmen-enakmen;'Agreement of 1874'; tabung pelajar; laporan; kemangkatan Sultan Perak; Tengku Abd. Rashid dan Tengku Aziz dari Trengganu; pertabalan Sultan Perak; anggaran Negeri Kelantan 1939; anggaran Trengganu 1939; lawatan; rejimen Melayu; dll.