Federated Malay States origional correspondence Jan-Okt 1939 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat berkaitan keadaan buruh;'Perak Enactment';'Johor Enactments';'Brunei Enactments'; anggaran Negeri Kedah 1939; laporan-laporan; penyata kewangan; laporan-laporan tahunan; dll.