Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1939 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal kakitangan dan perkhidmatan seperti kenaikan pangkat;'Brunei Enactments' 1939;'Kedah Enactments' 1939; laporan-laporan tahunan; laporan tahunan perubatan Trengganu; abstrak akaun tahunan 1938; anggaran 1939; laporan industri perlombongan; dll.