Federated Malay States original correspondence Jan-Okt 1938-Jul 1939 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat mengani hal-hal kakitangan dan perkhidmatan; sempadan Taman Negara; laporan-laporan dan laporan tahunan; pendaftaran kelahiran dan kematian 1937; penyata kewangan; laporan perubatan Kelantan 1937; laporan tahunan perubatanKedah dan Perlis;'Johore enactment';'Brunei Enactment'; dll.