Federated Malay States origional correspondence Jan-Jun 1938 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal kewangan; pinjaman kepada Terengganu; warna-warna rejimen; pencen; anggaran Negeri Kelantan (1938); kemangkatan Raja Muda Kedah; bangunan baru hospital; ekstrak dari mesyuarat; jawatan baru; mengred jawatan; gaji; kenaikan pangkat; bilangan penduduk; pentadbiran tanah; peraturan getah; hal-hal perhambaan; enakmen, dll.