Federated Malay States ofiginal correspondence Jan-Dis 1934 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi hal-hal pentadbiran dan perkembangan ekonomi; termasuklah duti impot tempabau, padi, timah;'Kelantan Irrigation Scheme';'Kelantan Enactm,ent';'Dindings Agreement'.