Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1934 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal pentadbiran am; kewangan dan perkembangan ekonomi; termasuklah urusan desentralisasi; anggaran belanjawan Brunei dan Terengganu program-program lawatan; gaji dan elaun; laporan pelajaran; industri minyak di Brunei; persidangan DURBAR.