Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1934 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Dokumen mengandungi pelbagai peraturan dan enakmen seperti'Customs Service Regulatuons;'Emigration of Indian Labour Enactment'; enakmen Negeri Sembilan dan Selangor, serta terdapat juga laporan pelajaran.