Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1937 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan dengan hal-hal pentadbiran am seperti kedudukan kewangan; enakmen-enakmen; anggaran perbelanjaan dan pendapatan negeri Perlis dan Kedah; Hidro Elektrik Perak; buruh-buruh di Malaya.