Federated Malay States original correspondence Jun 1936-Mac 1938 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi hal-hal perjawatan dan perlantikan; pinjaman kepada kerajaan Perlis; lawatan Sultan Pahang; penubuhan perpustakaan di Kelantan;'The Land Code Enactment'; anggaran belanjawan Kelantan; rejimen Askar Melayu.