Federated Malay States original correspondence Dis 1935-Sept 1937 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan dengan hal-hal pentadbiran; ekonomi dan kewangan; yang merangkumi memorandum mengenai Belanjawan Perak dan Johor; penubuhan jawatan-jawatan baru; Majlis Penasihat Desentralisasi; laporan tahunan Veterinary Department; terdapat juga urusan pencen serta kenaikan pangkat; peraturan-peraturan; dll.