Apa nak dikata - Azian Pasiran (Kuala Lumpur : Hup Hup Sdn. Bhd., 2003)
Sekumpulan mat rock yang menamakan diri mereka XPDC mempunyai kerjaya tetap masing-masing di kampung. Namun minat yang tinggi dalam bidang muzik membuatkan mereka kerap berhimpun di warung Pak Seman untuk'jamming'. Bakat mereka dihargai oleh orang kampung. Dalam masa yang sama, sebuah kumpulan mat rock yang lain, adalah anak muda yang kaki lepak dan suka membuat kacau di kampung. Mereka juga meminati muzik dan kerap berlatih dan kerap mencabar XPDC untuk bertanding
Title from title screen
Pengarah videografi : Ridzuan Amdan ; jurukamera : Shah Faizul ; penyunting : Khairil Anwar, Muzaffar, Wan Hafiz
Pelakon: Zahnita, Apek, Farrouk Hussain, Sheila Rusly, Kumpulan BAJI, XPDC, Norhuda
Keywords: Comedy films