Federated Malay States original correspondence Mac-Ogos 1935 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran; hal-hal kakitangan; jabatan-jabatan; audit; hal-hal gaji; jawatan kosong; keadaan buruh; anggaran Kedah 1935; laporan dan penyata kewangan; Taman Negara; penghijrahan buruh-buruh India; Laporan pesakit; enakmen-enakmen; yunit infantri; kemudahan pelabuhan; laporan Jabatan Perubatan; pendaftaran kelahiran dan kematian; pengusiran orang-orang India; dll.