Federatdd Malay States original correspondence Jan-Dis 1932 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran, memorandum perbendaharaan; rekomen; pelbagi; permohonan; laporan militori; tinjauan ke atas wilayah di Johor; kenaikan pangkat; hospital; hal-hal buruh; pengusiran orang-orang India; dll.