Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1932 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal pentadbiran; perkembangan ekonomi serta laporan-laporan dari pelbagai jabatan termasuklah laporan pengeluaran padi; jawatankuasa setiap negeri;'persaraan; perkhidmatan perubatan; ringkasan dari persidang DURBAR; statistik pertanian.