Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1931 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi laporan-laporan dari pelbagai jabatan termasuklah kedudukan kewangan; Lembaga Komunikasi Malaya; pinjaman kepada Negeri-negeri Melayu Tidak Bersekutu; skim penghijrahan negeri Kelantan; pemberhentian kakitangan di Jabatan Keretapi; hal-hal pentadbiran am seperti cuti; skil gaji; persaraan; FURBAR; penanaman padi.