Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1931 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan dengan hal-hal pentadbiran; ekonomi;,infrastruktur dan kewangan. In i termasuklah pelbagai kekosongan jawatan di perkhidmatan perhutanan;'Copra Research Scheme'; laporan Port Swettanham;'Siamese Railway Loan';'Kelantan Enactments'.