Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1931 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi hal-hal pentadbiran pejabat dan perkembangan infrastruktur; termasuklah penyusunan semula jabatan keretapi; aduan-aduan; elaun sementara;'Malay Civil Service';'Copra Research Scheme'.