Federated Malay States Original correspondence Sept-Dis 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran; laporan-laporan; penyewaan tanah untuk melombong di daerah Kinta; sekolah; jawatan kosong; pelaburan; elaun; memorandum; rekomen untuk penerimaman penghormatan; penubuhaan jabatan perubatan; dan lain-lain.