Federated Malay States original correspondence Jun-Okt 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran; perlantikan; menyemakan semula enakmen Negeri-Negeri Melayu Bersekutu; pembangunan negeri2 Melayu; hakmelombong di Johor; anggaran Perlis; anggaran Kedah; laporan-laporan; memorandum; elaun sementara; pembentukkan jawatan baru; anggaran Trengganu;'Malayan Criminal Procedure Codes'; pinjaman; sempadan antara Selangor-N. Sembilan; dll.