Federated Malay States original correspondence Apr-Jul 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran; memorandum; hal-hal kewangan; penubuhan pejabat konsul China di Kuala Lumpur; pampasan; enakmen; pencen; pemeriksaan operubatan; kursus; permohonan tanah;'Geneva Ophum Agreement'; laporan-laporan dan lain-lain.