Federated Malay States oroginal correspondence Jan-Apr 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran; hal-hal tanah; rekomen untuk kenaikan pangkat; pengusiran orang-orang India; laporan tahunan pelajaran; polisi getah; jawatan kosong; perlantikan; memorandum; hal-hal kakitangan;'copy right act 1911'; odit dan lain-lain.