Federated Malay States original correspondence Jan-Okt 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti pentadbiran; memorial; persetujuan; anggaran 1930; anggaran mBrunei 1930; anggaran Kelantan 1930'enakmen; kenaikan pangkat; hospital; lawatan; jawatan kosong kerajaan dan lain-lain.