Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan dengan perkembangan bidang ekonomi; termasuklah percukaian anggaran belanjawan Johor; pelbagai kod dan enakmen seperti'The Labour Code';'The Stamp Enactment';'The Petroleum Enactment'.