Federated Malay States original correspondence Sept 1928-Apr 1930 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai pentadbiran am; kakitangan dan kewangan; seperti pinjaman; perlantikan; elaun; termasuk juga enakmen-enakmen; anggaran belanjawan dari negeri-negeri Melayu Tidak Bersekutu, memorial, kedudukan industri timah, perlembagaan pengkalan Singapura; risalah British-Malaya