Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1929 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi hal-hal pentadbiran; termasuklah pelbagai permohonan jawatan baru; perjanjian-perjanjian; kenaikan pangkat di Jabatan Kerja Raya (P.W.D); aduan-aduan; Hidro El;ektrik Perak; anggaran Belanjawan; akta dan ordinan seperti'Copyright Act';'The Chandu Revenue Ordinance'.