Federated Malay States original correspondence Jun-Okt 1929 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan dengan perkembangan Hidro Elektrik Perak; surat-surat dari Setiausaha Kerajaan Negeri; skim kewangan; pinjaman; memorandum; analisa laporan; minit-minit mesyuarat; serta pelbagai permohonan jawatan kosong.