Federated Malay States original correspondence Jun-Sept 1928 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti kekacauan di Trengganu; memorandum; elaun; pencen; laporan mengenai kenderaan di Malaya; laporan Pelajaran 1927; perkhidmatan doctor haiwan; laporan buruh; pemecatan pegawai; Burma Malay Tin Co.,; anggaran Perlis; anggaran Kedah; perkhidmatan keretapi; dll.