Federated Malay States original correspondence Jan-Jun 1928 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti minit mesyuarat; memorandum; buruh; kes-kes perceraian dan perkahwinan; persaraan; permohonan untuk pembangunan; kenaikan pangkat dalam Jabatan Perubatan; jawatan-jawatan kosong; anggaran Kelantan; sekolah Inggeris kerajaan di Sereemban; gaji; polisi pelajaran; aduan-aduan; dll.