Federated Malay States original correspondence Ogos - Nov 1927 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti pentadbiran; laporan-laporan; pelbagai jawatan kosong; Bank Kerjasama; minit mesyuarat; pemerintah Negeri Sembilan; buruh; perlantikan; status nasional; kemalangan keretapi; dll.