Federated Malay States original correspondence Mac-Ogos 1927 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti pentadbiran; hal-hal kakitangan; rekomen; persaraan bagi kakitangan wanita kerana perkahwinan; laporan-laporan; akta-akta; lawatan; jalan keretapi; pembangunan di Cameron Highlands, dll.