Federated Malay States original correspondence Jan-Nov 1927 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti kewangan; perlantikan; skim hydro elektrik Perak; penghijrahan orang-orang China; buruh Cina; pelbagai permohonan;'land code'; skim untuk janda dan anak-anak yatim; elaun; bahasa ibunda; dll.